Kombucha

Kombucha thee zwam. Is het eigenlijk wel een zwam? Nee een zwam is het niet het is een kosmos. Een groep bacteriën en gistcellen, die samen een soort koek vormen. Die in de thee groeit van de thee met suiker maakt het appelwijnachtige drank, die theekwas genoemd wordt.
Hier onder ziet u goed dat onder een microscoop kombucha uit verschillende leef vormen bestaat.

Deze zijn o.a. Bacterium xylinum, Saccharonmyces, en nog vele anderen gisten en bacteriën. Deze kunnen in het donker leven. (Ze houden zelfs niet van direct zon licht.)

De theekwas bevat een serie vitamines zoals B1, B2, B3, B6, en B12.

Ook zitten er verschillende zuren in. Hier zijn er enkelen. Glucuronzuur ,foliumzuur, D-melkzuur(+).
Glucuronzuur wordt in ons lichaam zelf gemaakt, het heeft de taak om ons lichaam te ontdoen van gifstoffen.
Verder is het een belangrijk onderdeel van het hyaluronzuur. (Basis substantie van het bind weefsel.) En van chondroitinesulfaat (Een belangrijk onderdeel van kraakbeen.)
Ook maakt je lichaam er mukoitinesulfaat mee. ( Bouwsteen van het maagslijmvlies en het glasachtig lichaam van het oog.) Ook wordt heparine er van gemaakt.
Nu is het ook wel te begrijpen dat Kombucha gebruikt wordt voor het bestrijden van Bind weefsel aandoeningen, ook verbeterd de werking van lever en nieren, artrose, artritis, ontste kingen van maagslijmvlies en aandoeningen van het glasachtig lichaam gebruikt wordt Ook bij trombose en tromboflebitiden kan de Kombucha helpen

De Usininezuur heeft een sterk anti bacteriële werking dat zelfs sommige virussen stoppen. Het gaat ook cholesterol tegen en werkt bloeddruk verlagend.

Door het veranderen van de PH waarde van je lichaam bestrijd het zelf kanker. ( In Rusland is kanker met Kombucha genezen en is er uitgebreid onderzoek naar gedaan. )
Ronald Reagan is vier jaar geleden van kanker genezen door de thee zwam KOMBUCHA. Naast deze geweldige geneeskrachtige mogelijkheden van de KOMBUCHA, het is als je niet ziek bent nog lekker ook. Ik gebruik het nu vanaf dec. 1998 en ik voel me er geweldig bij. Mijn ogen zijn beter gaan zien en ik meer zin in alles. Mentaal voel ik me sterker, en lichamelijk voel ik me tien jaar jonger.

Denk echter niet dat het eruit ziet als dat mooie plaatje boven het is een licht grijs achtige kwal. Maar wel mooi is op zijn eigen manier.

Terug naar de eerste pagina.